top of page
  • תמונת הסופר/תHillel Kobrovski

The Israel Hi-Tech & Cyber Eco-System Summary for Q3-2021

בהתחלה הכותרת נשמעת עצובה, קהילת "האקו-סיסטם" הטכנולוגי של תל-אביב -ירדה- בדירוג למקום השביעי, אבל כבר התרגלנו שעיתונאים אוהבים כותרות מעוררות סנסציות כדי למשוך קוראים.


אז התחלתי לקרוא לעומק ולחפש בכתבה האם יש סיבות למה, מה קרה בשנה האחרונה? כי שום דבר לא הצביע על ירידה בפעילות של חברות ההזנק בארץ אלא להיפך.


אני לא אמתח אותכם, הנתונים מפתיעים לטובה, תמיד יש במה להשתפר (וביקורת לא חסר) אבל בסופו של דבר הנתונים הכספיים מצביעים על הצלחה גדולה השנה, גם בהשוואה לשנה שעברה.


אומנם קהילת האקו-סיסטם התל אביבית דורגה במקום שביעי (לעומת מקום שישי בשנה שעברה, מקום שהיא חלקה עם האקו-סיסטם הירושלמי וזה של העיר לוס אנג'לס), דירוג במקום שביעי מתוך 140 קהילות עולמיות זה בהחלט מכובד.


ירושלים לא נכנסה לסקר השנה, לא רשמו מה הסיבה, האם היא לא עברה סף מסוים, מה היה הקריטריון שבגללה היא לא נכנסה לדירוג.


לא היה אזכור בכתבה לגבי קהילות אקו-סיסטם טכנולוגיות אחרות במדינת ישראל.


הדוח מפורסם מאז שנת 2012 והוא מחקר מקיף הכולל בחינה של השקעות, הנפקות, וכן חברות שעברו את הרף להיחשב כ "חדי קרן".


כדי להכין את הסקר בחנות מעל ל 3 מיליון חברות, מעל 300 ערים \ אזורים גאוגרפיים החשבים "אקו-סיסטם" טכנולוגי, ואספו נתונים יותר מ 10,000 מנהלי חברות הזנק בכל העולם.


הסקר בוחן 6 קריטריונים: 1. ביצועים בהשוואה למספר החברות שנרכשו (אקזיטים) וחברות שהונפקו | 2. גישה למקורות מימון ואיכותם | 3. טווח השוק או היכולת לנצל שווקים גלובאליים כדי להביא את החברה לצמיחה | 4. כמה קל לגייס "טאלנטים" מובילים בתחומם | 5. קהילתיות ושיתופי הפעולה בין חברות ההזנק כחלק מהאקו-סיסטם | 6. שיתוף הידע ברמה הגלובאלית, אימפקט של פרסום ורישום פטנטים.


האקו-סיסטם בסיליקון וואלי קיבלה 10 מתוך 10 בכל ממדי הבדיקה לעומת ת"א שקיבלה 10 בהיקף השוק | 8 בביצועים \ בחיבור \ גיוס טאלנטים | 9 במימון | ורק 4 בכל מה שקשור "בידע".


מאידך, לפי הסקר ההשקעות בתחום הטכנולוגיה עלו לשיא של 11.9 מיליארד במחצית הראשונה של 2021, לעומת 10.3 מיליארד בכל שנת 2020 | מאז תחילת 2021 יותר מ-10 חברות בישראל הפכו להיות מוגדרים כחדי קרן כך שהשווי שלהן חצה את מיליארד הדולר או יותר.


נקודות החוזק העיקריות היא שקימות באקו-סיסטם התל-אביב 700 חברות העוסקות בפיתוח מערכות בתחומי ה AI, ביג דאטה, טכנולוגיות ענן, וחברות בתחומי הסייבר.


במחצית הראשונה של 2021 גייסו חברות סייבר ישראליות 3.4 מיליארד דולר ב -50 עסקאות ושבע מהן הפכו לחדי קרן. שזה 41% מסך כל הכספים שגויסו על ידי חברות סייבר בכל רחבי העולם! ופי 3 ממה שגויס בתקופה המקבילה אשתקד.


האקו-סיסטם התל אביבי מוערך ב 62 מיליארד $ לעומת ממוצע עולמי של 10.5 מיליארד $.


בישראל נכון להיום למעלה מ-100 מרכזי פיתוח בינלאומיים: גוגל, מיקרוסופט, סאפ , אמאזון , אפל , פורד , מאסטרכארד ועוד.


לסיכום זה לא שאין איפה להשתפר או שחסרה ביקורת על מדיניות הממשלה (הקודמת, זה דוח שבחן את החצי הראשון של 2021) שלא עזרה מספיק בנושא ההקלות במיסים לחברות בראשית דרכן, עזרה בגיוס והכשרת כוח אדם כדי למלא את המחסור שמוערך בכ-22,000 עובדים במקצועות טכנולוגיות המידע (הסיפור הידוע - הייתה יוזמה נהדרת אבל רק עכשיו שיחררו תקציב למימוש הפרויקט) , הורדת חסמי כניסה כמו רגולציה, סחר בינלאומי ועוד, אבל בסופו של דבר המספרים בכתבה הזאת מדברים אחרת מהביקורת


פורסם לראשונה ב 29.09.2021

https://www.timesofisrael.com/tel-aviv-slips-to-7th-place-in-annual-list-of-best-global-tech-ecosystems/#EcoSystem#HilelKobrovski#CyberCommunity



Israelis wear protective face masks near the Azrieli towers in Tel Aviv, on October 25, 2020. (Miriam Alster/Flash90)


שלכם בכל שאלה או בקשה

בברכה , הילל קוברובסקי


#EcoSystem #HilelKobrovski #CyberCommunity

10 צפיות0 תגובות
bottom of page